reinaenytzen.reismee.nl

Ganzenbord op Suvarnabhumi airport!

Dag allemaal,

De tijd vliegt en het jaar is alweer bijna voorbij.Oud en nieuw zullen wij vieren in de baaien van Halong Bay in Vietnam.

Om nog even een update te geven over onze laatste dagen in Thailand en onze reis naar Vietnam hierweer weer een nieuw verhaal. !

We waren gebleven in Chang Mai waar we tot en met gisteren (maandag 28 december) zijn gebleven. Na de Jungeltrekking en de Sightseeing hadden we besloten zo veel mogelijk van de omgeving te zien tijdens de dagen die we nog hadden in Thailand. Dit betekende een tweetal touristische trips. De eerste was richting Doi Inthanon. Een national park in het noorden van Thailand. Onderdeel van de tour was de highest peak of Thailand (2565 meter). Daaarnaast hebben we een aantal watervallen bezocht en een hilltribe! Tijdens de tour werd ons duidelijk dat in het gebied waar we ons bevonden enkele jaren geleden nog veel opium farmers zaten. Door een van de Royal Projects van de king is dit gebied (naast vele andere gebieden in thailand) nu een gebied waar bloemen, fruit en groenten worden geteeld. Een dag later hadden we Chang Rai en de golden triangle op het programma staan. De reis er naar toe was lang! De stops erg touristisch maar al met al een leuke dag gehad! Het drie landenpunt van Myanmar, Laos en Thailand bezocht! In Chang Rai hebben we de White tempel bezocht. We moeten zeggen, een van de mooiste die we hebben gezien en ook erg modern van binnen. De wandschilderijen bestonden uit de veel geziene boedha tekeningen maar daarnaast ook uit batman, mobiele telefoons en de hedendaagse dingen! Erg leuk om te zien. Tijdens de tour hadden we ook de optie de Longnecks te bezoeken. We hebben er voor gekozen dit niet te doen. Mede ook door de verhalen die we gehoord hadden over dat ze daar min of meerzijn neergezet door het thaise volk omdat dit toeristisch interessant is. Daarnaast betaal je entree om de tribe te bezoeken en dit gaat zeer zeker niet naar de tribepeople zelf. De reis terug was lang, maar goed te doen omdat het inmiddels al avond was. Het was zaterdag en dat betekende Saturday market om de hoek van ons hostel. Deze hebben we nog even bezocht en we hebben daar nog van een thaise massage genoten. De laatste dag hebben we heerlijk gerelaxed in het park! En nog even over de Sundaymarket en Nightmarket gegaan voor de laatste thaise souvernirs. Klaar om Thailand te verlaten.

Gisteren zijn we vanuit Chang Mai naar Bangkok gevlogen. Vanuit Bangkok hadden we een vlucht richting Hanoi. Eenmaal in het vliegtuig bleek dat er technische problemen waren dus werd ons verzocht het vliegtuig weer te verlaten. Velen hebben hierdoor hun aansluitende vlucht gemist. Gelukkig hadden wij 4 uur speling in Bangkok. De communicatie was vervolgens zeer slecht en per toeval kwamen we erachter dat zo'n 1,5 uur later ons vliegtuig alweer aan het boarden was. 2 uren later dan verwacht kwamen wij aan op de Airport van Bangkok. We hadden een aansluitende vlucht geboekt dus dat betekende niet eerst door de douane en later weer in checken. Uiteindelijk was de route die we moesten gaan op de airport volkomen onduidelijk en de thaien zijn ook niet echt to the point wat betreft hun uitleg! Na km's gerend te hebben over het vliegveld. We waren al bij de juiste gate maar nog niet ingecheckt bleek dat we weer terug moesten naar Start! En dat betekend 1 km teruglopen. Rennen werd het want we hadden niet veel tijd meer. Even stressen maar uiteindelijk zaten we op tijd in het vliegtuig en kwamen we na 1,5 uur al aan in Hanoi! Hier liep alles voorspoedig. Visum was geregeld dus we konden zo doorlopen, bagage was er binnen 5 minuten en onze tranfer naar het hotel stond al te wachten. Bij aankomst waren we helemaal blij. Wat een prachtige hotelkamer, met een heerlijk zacht bed, een bad, LCD tv en PC op de kamer. Wat een luxe. En dat na 6 nachten in een hostel te hebben geslapen op een soort van plank. Even genieten dus. Onze eerste indruk van Vietnam is super. Hanoi is in iedergeval geweldig. Vandaag hebben we de walking tour gedaan. Althans geprobeert want de route volgens is lastig met al die kleine straatjes. Daarnaast is het verkeer een chaos. Geweldig, al die toeterende moterbikes, auto's. Alles door elkaar heen en wie het hardst toetert gaat voor. We hebben ons nog even aan dit verkeer gewaagd op de fiets. Dit was fantastisch, een mooie ervaring in iedergeval. De straten hier zijn vol met mensen, iedereen leeft op straat, eet op straat! Wat een relaxte sfeer. Morgen naar Halong Bay en daarna reizen we rustig naar het zuiden. Het weer is hier grijs en ongeveer 18 graden.Maar dat maakt de stad Hanoi misschien alleen maar mooier en mysterieuzer. We genieuten in iedergeval.

Omdat we er straks een paar dagen tussenuit zijn willen we jullie nu alvast via deze weg een hele goeie jaarwisseling toewensen en een gezond en gelukkig 2010! We zijn erg benieuwd naar de jaarwisseling hier in Vietnam.

Heel veel groetjes en een gelukkig Nieuwjaar!!!

Reina & Ytzen.

Froukje & Piet

Gosh, wat vinden wij het toch heerlijk om jullie verhalen te lezen, het lijkt ons geweldig wat jullie allemaal doen, zien en beleven. Vietnam lijkt ons idd ook heel apart. Zal ook wel een aparte ervaring zijn om daar de jaarwisseling te vieren. Wij wensen jullie in elk geval nog ontzettend veel (reis) plezier en een vrolijk en gezond 2010!!

Rinze en Tash

Hey Ytzen en Reina,

Mooie verhalen en mooie foto's! Geniet ervan! Geloof dat je in een paar weken in NZ zit. Hoogste bungiejump in de wereld in Queenstown; moet je doen! Alvast een Happy New Year!

Groeten,

Rinze en Tash

Marieke en Jelle

Het zijn weer prachtige verhalen en foto's!
Vanaf Hollandia alvast een heel gelukkig Nieuwjaar, dat gaat vast wel goed komen vanaf Vietnam.

Breggina en Carlos

Hee reizigers,

Jullie ook alvast een geweldige jaarwisseling daar!
Prachtig hè Ganzebord, mooi oud-Hollands-spelletje in Vietman!!!

Aaltje

Dag Reina en Ytzen

Wat een gevlieg moet dat geweest zijn op het "vliegveld" haha Hadden jullie ook spierpijn van het rennen met die zware rugzakken?
Mooi om zo jullie verhalen te volgen.
We wensen jullie een hele prettige bijzondere jaarwisseling 2009/2010 om nooit te vergeten.
Kus van Emilio, Aaltje Maaike en Menno

Roos

Hey fanatieke fietsers,

Dat is toch wel wat opvalt hoor. Dat jullie vaak de tweewieler pakken. En dat jullie er van genieten! Ook niet geheel onbelangrijk.
Mooie verhalen en de pickies liegen er zeker niet om. Ga zo door!!

Ik hoop dat jullie samen gelukkig het nieuwe jaar ingaan en er wat moois van maken.

We'll be watching you.
Enjoy

Dikke tuut vanuit The Big L
Roos

mari en geraldine van tol

hallo lieve luitjes een heel goede start voor 2010samen.Engeniet van alle mooie dngen die moeder arde jullie samen laat zien. Gr van ons uit Rijsenhout

Joost en Sandra

Happy new year,

mooie verhalen en foto's. Gaat lekker zo te zien en horen.

Halong Bay is helemaal super. Geniet ervan.