No Worries en Cheers vanuit Queenstown!
Vandaag zijn we aangekomen in Queenstown. De reis hierheen vanochtend was weer prachtig. Samen met een lifter zijn we deze kant opgegaan! We hadden hem gisteren al opgepikt bij de omgeving van Milford Sound. Een erg avontuurlijke Amerikaan! Echt typisch amerikaans, maar we hebben erg gelachenom zijn verhalen, vooral achteraf! Eenpaar uurtjes rijden hier in Nieuw Zeeland en je bent weer in een heel andere omgeving. Queenstown ligt aan een meer met heel helder water tussen de bergen en je kunt er vooral veel 'adventure' dingen doen. Bungyjumpen, parasailing, skydiven en noem het maar op. Wij slaan dit voorlopig even over want bij Lake Taupo op het Noorder eiland willen wij gaan skydiven (uit een vliegtuig springen met parachute wel te verstaan;-).
Tot nu toen hebben wij heel veel mooie dingen gezien. Vanuit Christcurch zijn we met wat omwegen naar het zuiden gereden. Eerst naar de Akaroa, naar de banks of Penisula. Waar we onder andere een boottocht hebben gemaakt. Tijdens deze boottocht hebben we de mooie kleine hector dolfijnen gespot! Gigantische albatorssen en vele, vele zeehonden gezien. Vervolgens zijn we meer landinwaards gereden richting Lake Tekapo en Mt Cook. Een prachtig alpenlandschap dat toch ook weer heel anders is dan 'onze' alpen. Vanaf daar zijn we richting de oostkust gereden (grenzend aan de South Pacific Ocean). Dunedin bekeken en vervolgens op zoek gegaan naar de Yellow Eyed Pinguins. Deze hebben we helaas niet aangetroffen maar we vele mooie zeeleeuwen. Welke je ook voor rotsen kon aanzien. Ze lagen midden op het strand te niksen en te luieren. Een grappig gezicht. De Yellow Eyed Pinguin hebben we een dag later wel mogen bewonderen. We zijn vanuit Dunidin richting de Catlins gereden. Een nationaal park in het zuiden. Op de stranden hier was weer een kans de pinguins te spotten en dit lukte. Bij Nugget Point hebben we zo'n 8 uit het water zien aanspoelen. De foto's volgen. In de Catlins kon je ook mooie wandelingen maken. We hebben hier een trek gedaan van zo'n 3 uur. Lekker door de modder stampen in een regenwoud. Het was er nog nat van de voorgaande weken waarin veel regen is gevallen en de zomer wat tegenviel. Vanaf het moment van onze aankomst in Nieuw Zeeland is hier de zon gaan schijnen ;-)! Vanuit de Catlins hebben we overnacht in Invercargill. De meest zuidelijke stad van Nieuw Zeeland. Vervolgens zijn we doorgereden naar Te Anau om van daaruit via de Milford Road richting de Milford Sound te gaan. De weg er naar toe was mooi, met vele uitzichtpunten en spots. Milford Sound was ook prachtig. We troffen het met het weer. Milford heeft zo'n 200 regendagen per jaar. En in zo'n jaar kan 9 meter regen vallen doordat wolken vanaf de zee zich legen boven het fjord. Met een cruise hebben we de Milford Sound goed kunnen bekijken. Op de terug weg nog een wandeling gemaakt in de bergen. Tijdens deze wandeling zowel een Kea als een Kaka tegen gekomen. Dit zijn beide papagaai soorten die zeldzaam zijn maar wel voorkomen rondom Milford. Op de terugweg troffen we onze lifter (eigenlijk al tijdens onze wandeltocht)die we mee hebben genomen achter in onze Wicked! Morgen gaan wij weer richting het noorden. We genieten volop van de prachtige natuur en uitzichten!
Heel veel groeten van ons bedankt voor de leuke reacties! Tot de volgende keer,
Cheers!!
Hey hey,
Dolfijnen, zeehonden, papegaaien, pinguïns, nu alleen nog walvissen dan is het lijstje compleet! Klinkt geweldig die verhalen, het begint alweer helemaal te kriebelen als ik het hoor.
Veel succes met het springen uit een vliegtuig en hopelijk tot het volgende verhaal.
Enne schiet even op met die foto's. DUURT LANG!!
Heel veel plezier nog.
De groeten
Hallo luitjes
Nou dat klinkt alweer fantastisch. Alles wat jullie willen zien lijkt ook te lukken. Jullie zijn echte geluksvogels.
Wij genieten ook mee hoor.
Veel plezier
Groetjes van de Dokterfamilie
Fijn te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben.
Maar goed dat je zo lang in Vietnam bent gebleven, anders had je ook nog in de regen gezeten in NZ .
Ik geloof als ik het allemaal zo hoor dat NZ wel iets mooier is dan Vietnam . Gelukkig dat jullie zo je reis gepland hebben en niet andersom.
Hoi Reina en Ytzen,
Prachtige foto's, heb al vaak mooie foto's gezien van NZ, maar hier zitten toch wel weer enkele hele mooie tussen. Ben toch wel onder de indruk van dit mooie land.
Enjoy you trip and good luck with skydiving !!!
Groetjes Klaas